Jarný výpredaj tovaru práve prebieha na predajni v Nižnej na Orave!

plotové panely obi hornbach

Prečo sú plotové panely v obchodných reťazcoch výrazne lacnejšie?

Pred pár dňami sme na našej sociálnej sieti zachytili komentár, na základe ktorého sme sa rozhodli Vás zasvätiť do toho, prečo sú ploty (obzvlásť plotové panely) vo veľkých obchodných reťazcoch lacnejšie v porovnaní s našimi plotmi.

Komentár nášho sledovateľa na FB:

"Si robíte kozy že najlacnejší na Slovensku? 🤣🤣🤣 Za 123cm plot 4 MM drôt čo stojí v Hornbachu alebo v OBI cca 16€ vy pýtate cez 23€ za kus 🤦"

Naša odpoveď: Dobrý deň, ďakujeme za Váš zaujímavý, aj keď chybný komentár. Neporovnávali ste produkty s rovnakými parametrami/kvalitami aj keď sa to na prvý pohľad tak zdá. Nie ste jediný. Preto Vám to radi objasníme. Aby ste sa nedali druhý krát nachytať na zdanlivo rovnaký no výrazne nekvalitnejší produkt, je treba vedieť na čo si dávať pozor, čiže je treba vedieť čo ovplyvňuje životnosť a kvalitu plotového panelu, to je:

  1. hrúbka drôtu
  2. povrchová ochrana drôtu
  3. veľkosť oka.

Ak nájdete výrazne lacnejší plotový panel u vyššie spomínaných obchodných reťazcov a má rovnakú výšku, dĺžku a hrúbku drôtu, je to preto lebo:

  1. dôvod - predávajú panely s väčším okom - zvyčajne 75x200mm (u nás kupujete oko 50x200mm) - čiže oveľa menej drôtu a materiálu bolo použitého pri výrobe plotu s okom 70x200mm, oká majú väčšie medzery, plot je labilnejší, má menšiu váhu a je dokonca ľahko preskočiteľný, keďže sa do takéhoto väčšieho oka ľahko zmestí noha. To je prvý rozdiel.
  2. dôležitejší rozdiel je v povrchovej úprave. Ak ste našli plot, ktorý je takto výrazne lacnejší je to preto lebo má PVC povrchovú ochranu a nie zinok + práškovú farbu vypálenú v peci pri vysokej teplote. Rozdiel v týchto povrchových úpravách je markantný. PVC povrch sa Vám môže začať odlupovať už po pár rokoch (tvorba hrdze). Narozdiel od povrchovej úpravy Zinok + prášková farba (ktorú používame my) - takýto plot vydrží aj 20 rokov bez zmeny vzhľadu a bez odlupovania farby - je oveľa lepšie chránený proti korózii, UV žiareniu, mrazu, soli z cesty a podobne. Preto je treba byť opatrný pri výbere plotu a zistiť si všetky parametre.

Samozrejme je to na zákazníkovi, či chce štandardnú kvalitu za najnižšiu cenu alebo či chce najnižšiu kvalitu za štandardnú cenu. Vždy nás ale zamrzí ako si vedia niektorí ľudia automaticky zastávať nekvalitné masové zahraničné obchodné reťazce a zároveň s takou ľahkosťou a presvedčením odsúdiť domácu slovenskú firmu...

Viac informácii o cene a kvalite našich plotových paneloch nájdete na tomto linku: https://plotylemon.sk/plotovy-panel-3d

 

© 2024 PlotyLemon.sk | Umiestňovanie obsahu na iné stránky, jeho rozširovanie tlačou a inými médiami podlieha autorským právam a je možné iba s písomným súhlasom firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvorilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store